Over Marja

pianoles Alkmaar

Opleiding

Als kind wist ik al dat ik later pianoles wilde gaan geven, en op mijn 22ste heb ik mijn conservatoriumopleiding (klassiek piano) afgerond.
Ook na mijn conservatoriumtijd heb ik nog heel wat pianolessen gevolgd. Voornamelijk in het klassieke genre, maar daarnaast heb ik ook lessen genomen in o.a. jazz, akkoorden en improvisatie.

Mijn pianolespraktijk

In de loop van de jaren is het accent steeds meer komen liggen op het lesgeven aan volwassenen. Volwassenen zijn vaak erg gemotiveerd, en voor de meeste van mijn leerlingen is pianospelen een prachtige hobby geworden waar ze erg van genieten. Ik vind het heel mooi om mijn liefde voor de piano en het pianospelen te delen met mijn leerlingen.

Passie

Mijn vrije tijd besteed ik erg graag (en voor een flink deel) aan de piano. In de zomer ga ik zelfs op ‘pianovakantie’. Afgelopen zomer ben ik naar Chetham’s International Summer School and Festival for Pianists in Manchester geweest, waar ik heb deelgenomen aan de Piano Teachers Performance Course.

Een paar jaar geleden heb ik mijn trouwe Kawai vleugel ingeruild voor de mooiste vleugel die ik kon vinden. Ik geniet elke dag van dit prachtige instrument. Mijn leerlingen genieten mee, want de lessen worden gegeven op de vleugel.

Aangesloten bij:

Ik ben lid van EPTA (vakvereniging voor gediplomeerde pianodocenten) en volg regelmatig de studiedagen die de EPTA voor haar leden organiseert.

Ook ben ik aangesloten bij een groepje actieve collega-pianodocenten uit de omgeving. Ongeveer eens per maand komen wij bij elkaar om van elkaar te leren, o.a. door ervaringen met het lesgeven uit te wisselen, lesmethodes te bespreken en voor elkaar te spelen.

Kijk voor informatie over een proefles.