Over Marja

Opleiding

Op mijn 14de wist ik al dat ik pianolerares wilde worden. Op mijn 23ste heb ik mijn conservatoriumopleiding (klassiek piano) afgerond.
Als pianist raak je nooit uitgeleerd, en ook na mijn conservatoriumtijd heb ik nog heel wat pianolessen gevolgd. Naast lessen in het klassieke genre heb ik ook nascholingslessen gevolgd in jazz en improvisatie.

Mijn pianolespraktijk

In de loop van de jaren is het accent steeds meer komen liggen op het lesgeven aan volwassenen. De meeste volwassen leerlingen zijn erg gemotiveerd en het pianospelen betekent voor de meeste van mijn leerlingen een prachtige hobby waar ze erg van genieten. Ik vind het heel mooi om daar een rol bij te mogen spelen.

Liefde voor het vak

Mijn vrije tijd besteed ik erg graag (en voor een flink deel) aan de piano. In de zomer ga ik zelfs op ‘pianovakantie’. Afgelopen zomer heb ik in Engeland een week gestudeerd aan een Summer School for Pianists en voor komende zomer verheug ik me op de Piano Teachers Performance Course op het Chetham’s conservatorium in Manchester.

Aangesloten bij:

Ik ben lid van EPTA (vakvereniging voor gediplomeerde pianodocenten) en volg regelmatig de studiedagen die de EPTA voor haar leden organiseert.

Ook ben ik aangesloten bij een groepje actieve collega-pianodocenten uit de omgeving. Ongeveer eens per maand komen wij bij elkaar om van elkaar te leren, o.a. door ervaringen met het lesgeven uit te wisselen, lesmethodes te bespreken en voor elkaar te spelen.

Kijk hier voor informatie over een proefles.