Over Marja 

Opleiding

Ik heb een afgeronde conservatoriumopleiding met als hoofdvak klassiek piano. Ook na mijn conservatoriumtijd heb ik nog heel wat pianolessen gevolgd. Voornamelijk in het klassieke genre, maar daarnaast heb ik ook lessen genomen in o.a. jazz, akkoorden en improvisatie.

Mijn pianolespraktijk

Ik geef pianoles aan volwassenen en kinderen. Volwassen leerlingen zijn vaak erg gemotiveerd, en voor de meeste van mijn leerlingen is pianospelen een prachtige hobby geworden waar ze erg van genieten. Het is mooi om mijn liefde voor de piano en het pianospelen te kunnen delen met mijn leerlingen.

Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken. Kinderen krijgen de eerste tijd samen met een van de ouders les. Het voordeel is dat het thuis oefenen veel aantrekkelijker is voor de kinderen omdat ze samen met hun vader of moeder oefenen. Voor de ouders is het voordeel dat ze op hetzelfde niveau leren spelen als hun kinderen.

Passie

Mijn vrije tijd besteed ik erg graag (en voor een flink deel) aan de piano. In de zomer ga ik zelfs op ‘pianovakantie’. Afgelopen zomer ben ik naar Manchester geweest waar ik heb deelgenomen aan Chetham’s International Summer School and Festival for Pianists.

Een paar jaar geleden heb ik mijn trouwe Kawai vleugel ingeruild voor de mooiste vleugel die ik kon vinden. Ik geniet elke dag van dit prachtige instrument. Mijn leerlingen genieten mee, want de lessen worden gegeven op de vleugel.

Aangesloten bij:

Ik ben lid van EPTA (vakvereniging voor gediplomeerde pianodocenten) en volg regelmatig de studiedagen die de EPTA voor haar leden organiseert.

Ook ben ik aangesloten bij een groepje actieve collega-pianodocenten uit de omgeving. Ongeveer eens per maand komen wij bij elkaar om van elkaar te leren, o.a. door ervaringen met het lesgeven uit te wisselen, lesmethodes te bespreken en voor elkaar te spelen.

Kijk voor informatie over een proefles.